Categorie:Evenementenhulp: verschil tussen versies
(Nieuwe pagina aangemaakt met ' Sinds jaar en dag leidt Het Nederlandse Rode Kruis mensen op tot Eerste Hulpverlener en staan zij paraat om Eerste Hulp te verlenen op vele evenementen. De Nijmee...') |
(geen verschil)
|
Versie van 5 aug 2012 om 21:57
Sinds jaar en dag leidt Het Nederlandse Rode Kruis mensen op tot Eerste Hulpverlener en staan zij paraat om Eerste Hulp te verlenen op vele evenementen. De Nijmeegse vierdaagse is een bekend voorbeeld van de enthousiaste inzet van onze vrijwilligers. Met 15.000 geregistreerde Eerste Hulpverleners, waarvan 11.000 vrijwilligers evenementenhulp en ruim 300 Rode Kruis afdelingen die actief zijn binnen de evenementenhulp, kan het Rode Kruis veel voor uw evenement of gemeente betekenen. Een evenement staat of valt met de inzet van vrijwilligers
Met de opleiding Hulpverlenen bij Evenementen beschikt het Nederlandse Rode Kruis over een opleiding die de hulpverleners in de gelegenheid stelt zich te specialiseren als evenementenhulpverlener bij grote gecoördineerde evenementen. Omdat voorschriften, wet en regelgeving continue veranderen is aanpassing en actualisering noodzakelijk om onze vrijwilligers op een verantwoorde manier in te zetten. In 2012 en 2013 zullen een extra aantal modules Hulpverlenen bij Evenementen toegevoegd worden om de kwaliteit van de hulpverleners te optimaliseren.
Europese richtlijnen voor Eerste Hulp
Om adequate Eerste Hulp te kunnen verlenen bij de kleinere evenementen is de basis een geldig EH certificaat Uitgebreide Eerste Hulp. Dit certificaat voorziet in de reanimatie (BLs-AED), basishandelingen Eerste Hulp en aanvullende handelingen en voldoet aan de Europese richtlijnen (EFAC).
Tevens streeft het Rode Kruis de competentiegerichte benadering van Eerste Hulp onderwijs na. De competentiegerichte benadering is beschreven door het ‘First Aid Education European Network’ (FAEEN). Dit is een samenwerkingsverband van Europese Nationale Rode Kruis en Rode Halve maan verenigingen. Het netwerk heeft tot doel meer samen te werken, kennis en ervaring uit te wisselen en te komen tot harmonisatie van de Eerste Hulp richtlijnen en technieken, de zogenaamde Eerste Hulp richtlijnen (EFAC). Om in aanmerking te komen voor een Europese erkenning moet het Eerste Hulp onderwijs aan deze richtlijnen voldoen, zoals het volgen van de European First Aid Manual (EFAM). Het Nederlandse Rode Kruis heeft deze erkenning in maart 2009 gekregen. Dit betekent dat de certificaten Eerste Hulp en Reanimatie voldoen aan de standaarden en normen die binnen de Internationale Rode Kruis vereniging gelden voor Eerste Hulp onderwijs. Ook zijn de certificaten uitwisselbaar met andere erkende opleidingen. De richtlijnen voor de BLS-AED zijn gebaseerd op die van de Nederlandse Reanimatie Raad.
Pagina’s in categorie "Evenementenhulp"
Deze categorie bevat de volgende 7 pagina’s, van in totaal 7.